menu
shuffle search add person
انصراف
cancel

شیرین طنز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

پیشنهاد
شگفت انگیز

بزن بریم

بیخیال

سیبیل نوشت ها

بار غمبار غبار زمان را حمل می‌کند کارگر بی کار/کاریکلماتور

بار غمبار غبار زمان را حمل می کند کارگر بی کار.

کاریکلماتورهای محمدمهدی معارفی (سیبیل نوشت)

_ته دیگ زندگی دیگری است مرده ریگ.

_برنج بدجنس قد نمی کشید در میهمانی.

_در آفتاب می گذارد جنس های از آب گذشته را ساده لوح.

_به نوایی نمی رسد نانوای بخت برگشته.

_تا مرز نابودی رفتم برای بهبودی ام سنگ تمام گذاشتند مرزبانان.

_جزغاله شدم در غائله ی زندگی.

_در لاکش فرو می رود آدم افلاکی در بازار آدم فروشی.

_ بار غمبار غبار زمان را حمل می کند کارگر بی کار.

_از بالیدن جا می ماند کسی که به نالیدن اشتغال دارد.

_برای خریدم بام در به در گرفتن وام شدم.

یادداشتی از محمدحسن صادقی درباره کاریکلماتور

کاریکلماتور بیشتر می‌کوشد وجوه گوناگون زبان را به وجه دیداری (تصویری) نزدیک کند و مفاهیم ذهنی را عینی کند. به عبارت دیگر به ذهنیت‌ها عینیت ببخشد و اتفاقات، پدیده‌ها و ناپدیده‌های ریز و کوچک را زیر ذرّه‌بین، میکروسکوپ و تلسکوپ ذهنی‌اش با چاشنی اغراق و ریشخند کنایه‌‌دار مورد توجّه و تأمل قرار دهد و مخاطب را به تفکّر و تبسّم وا ‌دارد.

یکی از روشهای تصویری‌کردن یک شوخی این است که به جای کلّی‌گویی، جزئی‌گویی کنیم، یعنی نشانه‌های تصویری یک چیز ملموس و مشخص را به مخاطب بدهیم. این‌طوری مخاطب دقیقاً می‌فهمد چه چیزی را باید جلوی چشمش تجسّم کند. بیشتر طنزپردازان ذرّه‌بینند، اما تعدادی هم تلسکوپند. آنها از تجربیات روزمره و عادی زندگی خودشان و مردم طنز می‌سازند.

این نوع طنز چون ملموس و فهم‌پذیر است، پرطرفدارتر است. شیوۀ دیگر برخی طنزپردازان نگاه شخصی با تلسکوپ به جهانی دیگر یعنی دنیای خیال و طنزپردازی بر اساس خیالات است. مثلاً اگر ما دُم داشتیم چه می‌شد؟ یا اگر مرغ یک‌پا داشت چه می‌شد؟ این شیوۀ طنزپردازی یک دنیای دور را نزدیک و جلوی چشم ما می‌آورد. دنیا پر از تناقض و چیزهای غیرعادی است.

طنزپرداز با دید خاصی که دارد می‌تواند حتی در چیزهای به ظاهر عادی، چیزهای غیرعادی کشف کند و چون این چیزها برای مردم آشناست، فوری آنها را به جا می‌آورند و چه بسا گاهی قاه‌قاه بخندند. کاریکلماتور هم مانند کاریکاتور یک شوخی تصویری است. تصویری اغراق‌آمیز از یک سوژه که معمولاً با نگاهی متفاوت و انتقادآمیز همراه است. با کاریکلماتور می‌توان هر چیزی را که در خیال می‌گنجد به تصویر کشید.

برای همین کاریکلماتوریستها می‌توانند چیزهایی را که عکس و کاریکاتور نمی‌تواند نشان دهد، با زبانی تصویری و جاندار ترسیم کنند.آنها می‌توانند هر چیزی را که تصوّر می‌کنند با زبان کلام به گونه‌ای ترسیم کنند که دیگران هم بتوانند در ذهنشان آن تصاویر را مسجّم کنند.

chatنظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اپلیکیشن کبریت کم خطر