menu
shuffle search add person
انصراف
cancel

شیرین طنز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

پیشنهاد
شگفت انگیز

بزن بریم

بیخیال

نصرت الله نوحیان نوح

طنزپرداز سمنانی در سن ۸۹ سالگی در آمریکا درگذشت

رئیس خانه مطبوعات کشور درگذشت روزنامه نگار و شاعر  و طنزپرداز سمنانی را تسلیت گفت.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از ایسنا، دکتر مصطفی کواکبیان رئیس خانه مطبوعات استان سمنان با صدور پیامی درگذشت “نصرت الله نوح”را که از تاثیرگذارترین شاعران بومی سرا و طنزپرداز سمنانی بود تسلیت گفت.

نصرت الله نوح کتاب شعر سمنانی “ننن هکاتی ” و ” تذکره شعرای سمنان”و چندین اثر دیگر را در کارنامه کاری خود دارد .

رئیس خانه مطبوعات کشور در بخشی از این پیام آورده است؛

خبر درگذشت نصرت‌الله نوحیان متخلص به “نوح” سمنانی، روزنامه‌نگار، شاعر و طنزپرداز شهیر ایران در سن ۸۹ سالگی در آمریکا موجب تأسف گردید.

‏ او عضو هیات تحریریه روزنامه ⁧کیهان⁩ در سال‌های پیش از انقلاب بود، و با مجلات و روزنامه‌های متعدد دیگری نیز همچون چلنگر و افراشته همکاری داشت و آثار تالیفی متعددی داشت. از جمله آثار وی دیوان رفعت سمنانی با مقدمه دکتر ذبیح‌الله صفا در سال ۱۳۳۹ بود.

اینجانب درگذشت نصرت الله نوحیان ( نوح ) روزنامه نگار قدیمی، شاعر و محقق مطبوعات را به جامعه مطبوعات ایران به ویژه دوستان و همکاران‌مطبوعاتی استان سمنان و خانواده گرامی اش تسلیت می گوئیم.

نصرت الله نوحیان ، متخلص به “نوح” بامداد روز ۲۰ مرداد ۹۹ در آمریکا چشم از جهان فرو بست.

نصرت الله نوح حافظه ای کم نظیر داشت. او قبل از انقلاب در نخستین مسابقه هوش در تلویزیون ایران شرکت کرد و پس از ۶ ماه رویاروئی با انواع سئوالهائی در ارتباط با شعر، تاریخ، ادبیات و شاعران ایران پیروز میدان هوش و حافظه شد و لقب “مرد حافظه ایران” را گرفت.

نصرت الله نوح از شاگردان محمدعلی افراشته سردبیر و بنیانگذار روزنامه طنز “چلنگر” بود و تا پایان عمر به این شاگردی افتخار می کرد. به همت او؛ اشعار و نمایشنامه های فارسی افراشته جمع آوری و منتشر شد .

نوح، در عین حال که عضو هیات تحریریه کیهان بود، با بسیاری از مجلات ادبی و هنری وقت نیز همکاری داشت و یکی از کارهای ارزنده و تاریخی نصرت الله نوح انتشار ۵ جلد خاطرات سیاسی و مطبوعاتی خویش است که در سالهای اقامت در امریکا نوشت. این خاطرات در نوع خود تاریخ مطبوعات ایران بی بدیل است .

در سال ۱۳۳۶ نخستین مجموعه اشعار این شاعر سمنانی با عنوان «گل‌هایی که پژمرد» به چاپ رسید و دومین مجموعه شعرش «دنیای رنگ‌ها» به سال ۱۳۴۲ منتشر شد.

chatنظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اپلیکیشن کبریت کم خطر