menu
shuffle search add person
انصراف
cancel

شیرین طنز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

پیشنهاد
شگفت انگیز

بزن بریم

بیخیال

سید مسعود شجاعی طباطبائی

از طنز در آثار كاریكاتور غفلت می‌شود

سید مسعود شجاعی طباطبایی، یكی از داوران بخش كاریكاتور جشنواره هنر جوان، گفت: در شرایطی كه جشنواره ها به صورت نامنظم برگزار می‌شوند، برگزاری این جشنواره به صورت منظم هنرمندان را دلگرم می‌كند.

به گزارش شیرین طنز، یك كاریكاتوریست و داور جشنواره هنر جوان در گفت و گو با پایگاه خبری حوزه هنری گفت: جشنواره هنر جوان اكنون به قوام و وضعیت مناسبی رسیده كه بخشی از این اعتبار به دلیل استمراری است كه در برگزاری این جشنواره به كار گرفته شده است.

سید مسعود شجاعی طباطبائی

سید مسعود شجاعی طباطبائی

سیدمسعود شجاعی طباطبایی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از جشنواره هایی كه عنوان نخستین را یدك می‌كشند و حتی دوسالانه ها، با وقفه های طولانی برگزار می‌شوند و این موضوع عملا به این منجر می‌شود كه به بوته فراموشی سپرده شوند. در چنین شرایطی، برگزاری مستمر و با كیفیت جشنواره هنر جوان از سوی حوزه هنری، باعث دلگرمی كسانی است كه در این فضا فعالیت می‌كنند.

این هنرمند با بیان اینكه حوزه هنری در عرصه هنرهای تجسمی فعالیت خوبی داشته است، گفت: به‌ویژه در عرصه كاریكاتور می‌بینیم كه فعالیت‌های بسیار خوبی انجام گرفته و زمینه ای فراهم شده كه هنرمندان مخصوصا آن‌هایی كه در شهرستان‌ها هستند بتوانند آثارشان را در جایی ارائه كنند. این نهاد، با مراكز و فضاهایی كه در شهرهای مختلف به رشته كاریكاتور اختصاص داده، سبب شده بسیاری از استعدادها شكوفا شوند و حتی به نمایشگاه های بین المللی راه پیدا كنند.

شجاعی طباطبایی درباره داوری آثار نیز توضیح داد: در داوری چند اتفاق هست كه باید مورد توجه قرار بگیرد. اولین مورد این است كه هنرمند بتواند با موضوع ارتباط درستی برقرار كند و آن را در قاب تصویر به خوبی به نمایش بگذارد. در مرحله دوم مهم است كه چطور از تكنیك استفاده كرده باشد و با چه روش‌هایی مفهوم مورد نظرش را به تصویر كشیده باشد.

وی همچنین ادامه داد: یكی از موارد دیگری كه در داوری مورد اهمیت قرار دارد، بحث خلاقیت است. هنرمند باید خلاقیتش را به كار بگیرد و با استفاده از عناصر بصری بتواند گویایی و رسانندگی كارش را افزایش دهد. ضمن اینكه طنز هم باید در اثرش وجود داشته باشد. متاسفانه اخیرا می‌بینم استفاده از تكنیك بسیار زیاد شده و این در حالی است كه از طنز در آثار كاریكاتور غفلت می‌شود؛ در حالی كه یكی از مهم‌ترین وجوه كاریكاتور با سایر هنرهای مشابهش استفاده از عنصر طنز است.

این كاریكاتوریست و گرافیست در پایان تاكید كرد: استفاده از نوآوری یكی از نكات مهم در داوری است. دیده می‌شود در بعضی جشنواره ها كه موضوعی را مشخص كرده اند، افراد اولین چیزی كه به ذهنشان می‌رسد را به تصویر می‌كشند و آثار شباهت زیادی به همدیگر پیدا می‌كنند؛ در حالی كه بهتر است هنرمندان روی كار مطالعه بیشتری داشته باشند، آن را از زوایای مختلف بررسی كنند و بعد به یك تصویر و مفهوم نوآورانه دست پیدا كنند كه كارشان را از سایرین متمایز كند.

chatنظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اپلیکیشن کبریت کم خطر