menu
shuffle search add person
انصراف
cancel

شیرین طنز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

پیشنهاد
شگفت انگیز

بزن بریم

بیخیال

هوشنگ مرادی کرمانی

هوشنگ مرادی کرمانی نامزد یک جایزه جهانی شد

موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان ، هوشنگ مرادی کرمانی را به عنوان نامزد این موسسه برای جایزه «آسترید لیندگرن» سال ۲۰۲۱ انتخاب کرده است.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از ایسنا، موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان که یکی از نهادهای دارای حق معرفی نویسنده، تصویرگر، مروج یا سازمان‌های ترویجی و نهادهای اثرگذار در حوزه ادبیات کودکان برای جایزه آسترید لیندگرن (Alma) است، بار دیگر هوشنگ مرادی کرمانی را به‌عنوان نامزد دریافت این جایزه برای سال ۲۰۲۱ برگزیده است.

این نهاد درباره انتخاب خود نوشته است: موسسه بر این باور است مرادی کرمانی به سبب آثاری که در ایران فراگیر و تأثیرگذار هستند و دامنه این تأثیرگذاری سال‌هاست جهانی شده، شایسته معرفی چندباره برای این جایزه است. هوشنگ مرادی کرمانی ، نویسنده کودکان و نوجوانانی است که در جامعه صدای‌شان شنیده نمی‌شود.

از کودکانی که بر تار قالی نقش می‌چینند تا کودکانی که پشت میز مدرسه‌های روستایی از کمترین امکانات آموزشی بهره‌مند هستند. آثار مرادی کرمانی بازنمایی خلاق از کردار و رفتار خانواده ایرانی با کودکان در فضای خانه و بیرون خانه در دوره‌ای مشخص از تاریخ اجتماعی این سرزمین است.

شخصیتی مانند «مجید»

مرادی کرمانی در آثار خود نه‌تنها مناسبات فردی، اخلاقی و اجتماعی میان کودکان و بزرگ‌سالان را به نمایش می‌گذارد که مهم‌تر از آن درون شخصیت‌های خود را می‌کاود و انگیزه‌های رفتاری و روحی آن‌ها را بر قلم خود می‌آورد تا از دل آن شخصیتی مانند «مجید» خلق شود.

شخصیتی چندبعدی که با حضورش در خانه بی‌بی یا مادربزرگ، بی‌کسی ظاهری و مهر عمیق مادربزرگ به سرنوشت نوه را، و با حضور در مدرسه، نظام ناکارآمد آموزش‌وپرورش را و درنهایت جامعه‌ای را به تصویر می‌کشد که در میان سنت و مدرن گیر افتاده است، سینما می‌خواهد، اما نباید سردر داشته باشد، رادیو می‌خواهد، اما نباید پیچ آن در اختیار کودک خانواده باشد.

برای پرسش و پرسیدن کم یا زیاد توی سر کودک می‌زند، اما انتظار دارد که درس بخواند و کمتر از دکتر و مهندس هم نشود. جامعه‌ای که به دهاتی و شهری، به تهرانی و شهرستانی، به پایین‌شهری و بالاشهری، به ثروتمند و فقیر بخش شده است، و هر بخش نیز نمایشی خنده‌دار یا گریه‌دار که ترکیب آن می‌شود طنز سیاه از خود نشان می‌دهند. مرادی کرمانی نویسنده طنزپرداز است، اما در طنز او پشت هر خنده‌ای، چشمانی است که ممکن است نمناک شوند.

موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات با ایمان به این‌که مرادی کرمانی نامزدی شایسته برای این دوره از جایزه آلما است، همچنان مانند چند دوره گذشته از نامزدی ایشان برای این جایزه بزرگ پشتیبانی و او را برای سال ۲۰۲۱ نیز معرفی می‌کند. با این امید که آثار این نویسنده نامدار بیش از گذشته در ایران و جهان دیده و ترویج شود و خودش نیز بتواند این جایزه بزرگ را در آغوش کشد.

chatنظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اپلیکیشن کبریت کم خطر