menu
shuffle search add person
انصراف
cancel

شیرین طنز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

پیشنهاد
شگفت انگیز

بزن بریم

بیخیال

طنز : بی لایک نفس کشیدنم دشوار است!

وحید حاج سعیدی :

این روز اهمیت و اثرات متافیزیک پدیده «لایک» یا همان عبارت «می پسندم» در فضای مجازی و رابطه آن با سلامت روح و روان کاربران سر و صدای زیادی به راه انداخته است. در حقیقت بعد از افزایش ضریب نفوذ اینترنت در جامعه و تبدیل شدن گوشی های نسل قدیم (که بیشتر به گوشتکوب شبیه بودند تا گوشی) به گوشی های هوشمند جماعت کثیری از خلق الله از فضای حقیقی به فضای مجازی نقل مکان کردند تا جایی که نسل امروز را باید نسلی سر به زیر نامید! چرا که دائم در حال ور رفتن با گوشی و تبلت و نوت بوک و این جور وسایل هستند مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

جالب اینکه این عزیزان دائم مطالب دیگران را کپی کرده و بدون تامل و حتی خواندن آنها را منتشر می سازند و خوشمزه تر اینکه خود را فعال عرصه رسانه می نامند! هر چند افرادی که در طول شبانه روز به جد در حال انجام رسالت سنگین «کپی – پیست» یا «فوروارد» نوشته ها و تصاویر سایرین هستند دارای اغراض و اهداف شخصی و مختلفی هستند ولی تحقیقات میدانی و چاله میدانی حاکی از آن است که یکی از این اهداف همانا کسب «لایک» یا تائید بیشتر توسط خوانندگان است. بسیاری از آنها بر این باورند آنهایی که مطالب ما را می خوانند و لایک نمی کنند؛ شبیه کسانی هستند که خرما می خورند اما فاتحه نمی خوانند.

لایک

اما نکته باریکتر از مو ( آنهم موی نیازمند شامپو پروتئینه) اینجاست آخر برادر من، خواهر من، هموطن؛ شما که فیلمبردار، نقاش، عکاس، طراح، بازیگر، شاعر، ایده پرداز و نویسنده این مطالب نیستید، فتو شاپ هم که بلد نیستید، نرم افزار paint یا نقاشی را هم تابحال کلیک نکرده اید، چطور و با چه انگیزه ای انتظار دارید خلق الله بابت آثار و مطالب دیگران به شما رای بدهند و شما را لایک کنند؟! اصلاً چرا و به چه علت باید شما را تائید کنند؟!
اما ادامه داستان … بعد از افتتاح فاز دوم دوربین ها در گوشی های هوشمند که قطع به یقین هدف و نیت سازنده، خیر بوده و تنها گرفتن عکس سلفی از نبوده، عده ای عادت کرده اند در هر شرایطی از خودشان عکس بگیرند و در فضای مجازی به انتشار بگذارند و منتظر لایک دیگران باشند. روی درخت، داخل چاله سرویس، چاک دیوار، مجلس ختم و تشییع جنازه خلاصه از کلاس درس، مدرسه و دانشگاه گرفته تا قبرستان، بیمارستان و تشییع جنازه و …
البته این همه ماجرا نیست و کار خیلی بیخ دارتر از این است که شما فکر می کنید و خرابی آن بین المللی شده و تنها مختص ولایت ما نیست. دیلی میل در گزارشی منتشر کرده است: « ۶ درصد از دختران انگلیسی در پاسخ به این پرسش گفته اند که اگر عکس سلفی آنها با استقبال دیگران مواجه نشود غمگین شده و دچار افسردگی می شوند.» هر چند ما از پاسخ بانوان وطنی در قبال این پرسش اطلاعی نداریم وبه ما هم مربوط نیست ولی همین قدر مطمئن هستیم که حیات مجازی عده ای به همین «لایک» گرفتن ها و این جور جنگولک بازیها وابسته است و روزشان بدون لایک شب نمی شود.

علی ای حال ذکر این نکته ضروری است که پسندیدن یا نپسندیدن یا لایک یا دیسلایک گذاشتن توسط کاربران، به این منظور صورت می گیرد که صاحب یا خالق واقعی اثر از میزان رضایت یا عدم رضایت کاربران آگاه شود و در خلق آثار بعدی ذائقه و سلیقه مخاطبان را مد نظر قرار دهد. در ضمن بخش کامنت یا نظرات هم برای فحش نوشتن نیست بلکه بدین منظور تعبیه شده تا منتقدان از آن طریق دلایل انتقاد یا پیشنهادات سازنده خود را در مورد مطالب نویسنده به صورت مکتوب بیان کنند. فقط همین….

منتشر شده در : مجله کودک

chatنظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اپلیکیشن کبریت کم خطر