menu
shuffle search add person
انصراف
cancel

شیرین طنز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

پیشنهاد
شگفت انگیز

بزن بریم

بیخیال

جمعیت و فرزندآوری موضوع «محفل طنز قندشکن» ‌یزد بود

اشعار طنز و اثرات آن بر جامعه در گفت‌و‌گو با طنزپردازان یزدی+فیلم

اشعار طنز به عنوان رسانه‌ای هنری بر تحولات اجتماعی تأثیرگذار و موجب آگاهی بخشی به جامعه است.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرگزاری تسنیم از یزد، زبان شعر به عنوان شاخه‌ای از ادبیات فارسی می‌تواند بر بیان مسائل مهم جامعه برای مردم و به ویژه مسؤلان ضروری باشد؛ مسائلی مانند فرزندآوری، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده یا سایر موضوعات اجتماعی که در چند سال اخیر کم‌توجهی‌ به این مسائل و تغییر نگرش مردم مشکلات عدیده‌ای را در این زمینه‌ها ایجاد کرده است.

زبان شعر آن هم اشعار طنز مسائل جامعه را به زیبایی و هنرمندانه اما گاهی تلخ همچون زهر بیان می‌کند که تأثیر بسزایی بر مسؤلان و مردم می‌تواند داشته باشد.

البته اثرگذاری واقعی زمانی نمایان می‌شود که جامعه متشکل از مردم و مسؤلان نسبت به تقصیرات خود آگاه باشند و برای رفع موانع به وجود آمده تمام هم و غم خود را به کار برند.

رسانه‌‌ای بسیار کهن و به‌روز

مهدی پرنیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: شعر رسانه‌‌ای بسیار کهن و به‌روز است و در جامعه امروز در ابعاد مختلف می‌تواند تأثیرگذار باشد.

وی گفت: مهم این است که شاعر بتواند کمال استفاده را از این رسانه ببرد و تأثیرگذاری را داشته باشد.

رئیس دفتر طنز حوزه هنری استان یزد تشریح کرد: گاهی مواقع دیده شده یک بیت شعر موجب تحولات بزرگی شده یا همه چیز را تغییر داده و این اثر هنر و شعر هم مصداقی از هنر است.

وی افزود: به طور کلی هنر بر تحولات اجتماعی یا مسائلی از جامعه که در حال تغییر هستند، بسیار تأثیرگذار است.

اشرف‌السادات حسن‌پور شیرازی از شاعران محفل طنز قند شکن گفت: شعر نوعی سلاح است که مانند یک انقلاب عمل می‌کند و بسیار بر عقاید مردم و روند کاری تأثیرگذار است.

وی افزود: علی جلیلی از دیگر شاعران این محفل گفت: در زمانه‌ای هستیم که اگر بخواهیم مسئله‌ای را با مردم به طور مستقیم در میان بگذاریم جبهه‌گیری می‌کنند و ناراحت می‌شوند.

وی ادامه داد: در این زمانه نقش هنر به طور برجسته نمایان می‌شود که ما باید غیر مستقیم حرف بزنیم.

پیامبر هنرمند و سینماگر

جلیلی افزود: آیت‌الله جوادی عاملی صحبتی دارند که اگر پیامبری می‌خواست در این زمانه مبعوث شود به صورت یک هنرمند و سینماگر مبعوث می‌شد یعنی اگر از جانب خداوند پیامبری بخواهد بیاید با زبان هنر باید با مردم سخن بگوید.

وی تصریح کرد: ارزش اصلی شعر این است که فرد جوری رفتار کند یا صحبت کند که طرف مقابل خودش فکرش را به کار بگیرد و متوجه حرف او شود نه اینکه مستقیم منظور را بیان کند.

محمد عظیمی از دیگر شاعران طنز با اشاره به اینکه شعر به ویژه اشعار طنز مانند سوپاپ عمل می‌کند، بیان کرد: شعر می‌تواند تا حدودی فشاری که بر جامعه وجود دارد را بردارد چرا که شعر مانند هر هنر دیگری در طول تاریخ وسیله‌ای برای صحبت کردن آن هم نوعی غیرمستقیم‌گویی است.

وی گفت: هنر شعر، نقاشی، رمان‌نویسی، سینما یا هر هنر دیگری داستان‌هایی را بیان می‌کنند که بسیار تأثیرگذارتر از کلام مستقیم است.

موضوعات اجتماعی در قالب شعر طنز

محفل‌هایی مانند طنز قندشکن فضای مناسبی است برای شاعران تا با بیان موضوعات اجتماعی در قالب شعر طنز به جامعه کمک کنند تا با دید باز این مسائل را ببینند و راه و رسم درست را انتخاب کنند.

سی‌اُمین محفل طنز «قندشکن» همزمان با شب ولادت کریم اهل‌بیت حضرت امام حسن مجتبی(ع) در محل حوزه هنری استان یزد برگزار شد.

تعدادی از شاعران و طنزپردازان جوان و پیشکسوت در زمینه لزوم افزایش جمعیت و فرزندآوری، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده، افزایش موالید و موضوعات آزاد، اشعار و آثار خود را ارائه کردند.

در ادامه بخشی از محفل طنز قندشکن را ببینید :
chatنظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اپلیکیشن کبریت کم خطر