menu
shuffle search add person
انصراف
cancel

شیرین طنز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

پیشنهاد
شگفت انگیز

بزن بریم

بیخیال

جیتت کاستانا و شانکار پامارثی در اصفهان

گفت‌وگو با دو کارتونیست بین‌المللی که مهمان اصفهان بودند

دو کارتونیست بین‌المللی برای برگزاری ورک شاپ کارتون و کاریکاتور مهمان اصفهان بودند و آنچه در زیر می‌خوانید نقطه نظرات این دو هنرمند است.

دومین مسابقه بین‌المللی کارتون و کاریکاتور «ترامپیسم» با موضوع ترامپ و سیاست‌های دولت امریکا در دو شاخه کاریکاتور چهره ترامپ و کارتون با رویکرد‌های ترامپ برگزار شد و نمایشگاه این رویداد از روز شنبه ۲۱ دی‌ماه در باغ موزه دفاع مقدس برپا شد.

خانه کاریکاتور اصفهان هم به همین مناسبت از دو هنرمند بین‌المللی و داوران مسابقه بین‌المللی کارتون و کاریکاتور دعوت کرد تا به اصفهان بیایند و در یک کارگاه تخصصی راهنمای هنرجویان اصفهانی باشند.

جیتت کاستانای اندونزیایی و شانکار پامارثی هندی در تمامی مسابقات بزرگ دنیا حتی مسابقاتی که حضور در آن‌ها جسارت بالایی می‌خواهد، حضوری چشمگیر دارند، برای مثال جیتت کاستانا پوستر مسابقه کاریکاتور هولوکاست را طراحی کرد؛ مسابقه‌ای که صهیونیست‌ها تمامی کاریکاتوریست‌های شرکت‌کننده در آن را تحریم کردند.

همچنین شانکار پامارثی در مسابقه هولوکاست مقام سوم کاریکاتور چهره را از آن خود کرد. در واقع این دو داور بین‌المللی مسابقه «ترامپیسم»، نه تنها در مسابقات کاریکاتور دنیا بلکه در مسابقات جبهه مقاومت نیز حضور چشمگیر دارند.

به گزارش شیرین طنز ، به نقل از حوزه هنری اصفهان، به مناسبت برپایی کارگاه کاریکاتور ترامپ در اصفهان گفت و گویی با این دو هنرمند انجام شد که در ادامه می‌خوانید.

هنر در کشور اندونزی و هند چه جایگاهی دارد؟

شانکار پامارثی: مردم کشور من هنر را دوست دارند اما با بسیاری از هنرها آشنا نیستند. نظیر همین کارتون یا کاریکاتور . هدف من هم از ورود به این هنر این است که این هنر را به مردم کشورم نشان بدهم و بگویم که با آن می‌توان چه موضوعاتی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی را به نقد درآورد و برای جامعه موثر بود.

این هنر اصلا برای مردم کشور من جایگاه خاصی ندارد و برای آن ارزش زیادی قائل نیستند. این هنر در هند جدید است و در کشورهای دیگر قدیمی تر، اما هندی‌ها به تازگی‌ها آن را به عنوان یک هنر قبول کرده اند و برای آنها جالب است.

جیتت کاستانا: مردم کشور من بیشتر این هنر را در اینترنت پیدا می‌کنند و به صورت فیزیکی با این هنر آشنا نیستند. در کشور اندونزی ۵۰۰ هنرمند نقاش حرفه ای وجود دارد.

شما چند سال دارید و از چه سالی این هنر را آغاز کردید؟

جیتت کاستانا: ۵۳ سال دارم و بیش از ۳۰ سال است که این هنر را شروع کردم.

شانکار پامارثی: ۵۲ سال دارم و از ۸ سالگی این هنر را آغاز کرده ام و دوست دارم آن را همچنان ادامه بدهم.

این هنر را به عنوان شغل انتخاب کردید؟

جیتت کاستانا: من عاشق این هنر هستم و قبلاً برای روزنامه‌های اندونزی کارتون کار می‌کردم و ۱۲ سال برای یک روزنامه کار کردم و الان برای خودم و به صورت آزاد کار می‌کنم.

شانکار پامارثی: شغلم کارتونیست است. کارتونیست سیاسی و ماهانه به من پول می‌دهند و اگر بیشتر کار کنم پول بیشتری می‌گیرم.

این چندمین بار است که به اصفهان آمده اید و نظرتان درباره شهر اصفهان چیست؟

جیتت کاستانا: برای سومین بار است که به اصفهان آمده ام. اصفهان خیلی زیباست و مردم خوشحالی دارد. معتقدم به مردم اصفهان خیلی خوش می‌گذرد و خدا را شکر که شما در اصفهان زندگی می‌کنید.

شانکار پامارثی: من برای اولین بار است که به اصفهان آمده ام و اصفهان را دوست دارم. مردم اصفهان بسیار هنرمند هستند و آثار دستی زیادی از آنها دیده ام. آثار ناب و جالبی از آنها دیدم و لذت بردم.

بهترین طرحی که زدید چه بوده است؟

شانکار پامارثی: نلسون ماندلا بهترین طرحی بود که نقاشی کردم و از آن لذت بردم ولی باز هم می‌خواهم در آینده بهترین طرح ها را بکشم.

جیتت کاستانا: نمی‌توانم بگویم بهترین طرحم چه بوده است و از دیدگاه خودم همه در یک سطح قرار دارند و خوب هستند.

وجه مشترک ایران و هند و اندونزی در هنر چیست؟

شانکار پامارثی: کشور هند با ایران در بسیاری از موضوعات وجه مشترکی دارد. در روستاهای هند هنرمندانی زندگی می‌کنند که با هنر قلمکاری آشنا هستند و این هنر به عنوان حرفه آنها شده است و برای آنها مهم است.

جیتت کاستانا: هنر در ایران و اندونزی شباهت هایی به یکدیگر دارد. برخی از مردم اندونزی درباره طراحی و نقاشی های رنگ و روغن اطلاعات خوبی دارند. ایرانی ها البته هنرمندان بسیاری دارند و تقریباً در تمام رشته های هنری هم ردیف کشورهای دیگر هستند.

یک جمله درباره شهر اصفهان بگویید.

شانکار پامارثی: به عنوان یک هنرمند واقعا افتخار می‌کنم که به اصفهان آمده ام و از زوایای این شهر لذت بردم. همانگونه که هنرهای بسیاری در مکان های تاریخی اصفهان باقی مانده است امیدوارم هنرمندان در اصفهان دهکده ای درست کنند و از این هنرها لذت ببرند.

جیتت کاستانا: اصفهان شهر زیبای خداست. شهری که هر انسانی را به خود جذب می‌کند و می‌توانم بگویم بی نظیر است.

حرف پایانی ؟

شانکار پامارثی: به عنوان هنرمند از آمدن به ایران و این شهر افتخار می‌کنم زیرا ما با ایران در بسیاری از موضوعات وجه مشترک داریم.

جیتت کاستانا: ترامپ آدم خطرناکی به حساب می‌آید، چون تاجر است؛ تاجر‌ها فقط به فکر سود و زیان‌شان هستند و پول حرف اول را در ارتباطات آن‌ها می‌زند، بنابراین تا زمانی که ضرر نکنند، خجالت نمی‌کشند و تا زمانی که سود می‌کنند به چیز دیگری توجه ندارند، به همین دلیل است که مسابقه کارتون و کاریکاتور «ترامپیسم» جذاب است.

کارتونیست‌های بسیار بزرگی آثارشان را برای دومین مسابقه «ترامپیسم» ارسال کرده بودند، مثل آنجل بولیگان از مکزیک. این کاریکاتور‌ها در ابتدا از نظر موضوع، سپس از لحاظ ایده و تکنیک اجرایی و هنری سنجیده شدند، البته داور نهایی آثار بر اساس بیشترین امتیازی سنجیده شد که آثار از داوران دریافت کرده بودند و جمع برآیند امتیازات مورد نظر قرار گرفت.

من در بسیاری از جشنواره‌ها و مسابقه‌های کارتون و کاریکاتور حضور داشته‌ام، اما مهم‌ترین جشنواره کاریکاتور و کارتون، «ترامپیسم» است. ترامپ در حال چیدن دیواری به دور آمریکاست و مسئله‌ای که برای ایران به وجود آورده، برای انتخابات آینده است.

هنرمندان از ۷۹ کشور برای ابراز مخالفت خود نسبت به ترامپ و سیاست‌هایش در مسابقه کارتون و کاریکاتور ترامپیسم شرکت کردند و من هم افتخار داشتم که داور این مسابقه باشم.

منبع فیلم : عباس ناصری

chatنظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اپلیکیشن کبریت کم خطر