menu
shuffle search add person
انصراف
cancel

شیرین طنز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

پیشنهاد
شگفت انگیز

بزن بریم

بیخیال

جشنواره سیمرغ

گفتگو با داور رشته کاریکاتور بخش تجسمی نهمین جشنواره سیمرغ

داور رشته کاریکاتور بخش تجسمی نهمین جشنواره ‘سیمرغ’ گفت : سلامت روان به دست نمی آید مگر اینکه هنر و فرهنگ مملکت به ارتقا برسد چون فرهنگ و هنر بر رفتارها و کنش های اجتماعی تاثیر مثبت برجای می گذارد.

به گزارش شیرین طنز، سامان ترابی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به اهمیت جایگاه هنر و فرهنگ،اظهار داشت: خوشبختانه امروز شاهدیم که در اقدامی پسندیده ،وزارت بهداشت درگیر موضوع هنر شده و به شکل ویژه ای مساله سلامت روان که ارتباط مستقیم با مردم دارد را مورد توجه قرار داده است.
وی ادامه داد: هنر و فرهنگ در کشور ما به شکل های مختلف مورد توجه بوده است اما این بار با نگاهی متفاوت دانشجویان رشته های علوم پزشکی با استفاده از ابزار هنر، فرهنگ سلامت را ترویج می دهند.
ترابی با اشاره به برگزاری جشنواره بین المللی ‘سیمرغ’ افزود: این جشنواره به دنبال ایجاد انگیزه بین دانشجویان علاقه مند به هنر است تا در یک فضای رقابتی نگاه خود به این مقوله را تقویت کنند.
این هنرمند کاریکاتوریست عنوان کرد: دید بصری در رشته کاریکاتور از هر چیز مهمتر است و بخشی از یادگیری کاریکاتور به درست دیدن بستگی دارد به همین منظور در وهله اول شاید خیلی نیاز به حضور استاد احساس نشود. به زبانی دیگر همین شرکت در جشنواره و دیدن آثار دیگران می تواند نوعی آموزش تلقی شود.

وی افزود: جنس کاریکاتور، نگاه طنزآلود و بیان انتقادی است و ماهیت آن نسبت به هنرهای دیگر در بحث درآمد متفاوت است. همچین جایگاه این هنر در منظر عموم فضای مجله و روزنامه و دنیای مجازی است و مردم انتظار دارند با استفاده از این هنر نکته های ناگفته بیان شود.
ترابی خاطر نشان کرد:کاریکاتور یا شغل دوم هنرمند است یا به عنوان یک فعالیت جانبی از آن یاد می شود حتی حرفه ای های این رشته هم انتظار درآمد از این هنر خود ندارند و از این نظر با دیگر شاخه های گرافیک و هنر تفاوت دارد. از طرفی باید بپذیریم که بحث درآمد باعث می شود جوانان انگیزه بیشتری برای توجه به یک رشته هنری داشته باشند.
وی با اشاره به داوری آثار ارائه شده در جشنواره سیمرغ، گفت: از آنجا که کارها دانشجویی و آماتوری بود خیلی انتظار نبود آثاری در سطح حرفه ای ببینیم اما در بخش داوری نهایی کارهایی به دستمان رسید که با توجه به تجربه و سن و سال خلق کنندگان آثار، بسیار مورد قبول و پذیرفتنی بود و این نشان می دهد با هدایت این افراد در یک مسیر درست آنها می توانند آینده درخشانی را در این رشته به دست آورند.
ترابی با اشاره به ورود یک نهاد غیر هنری به بحث هنر و فرهنگ اضافه کرد: اینکه در ایران نهادی غیر هنری این بحث را در تمام زمینه ها مورد توجه قرار داده است واقعا جای تحسین دارد و اتفاق مهمی در حال رخ دادن است. همه باید تلاش کنیم تا این روند به بهترین شکل اجرایی شود و جوانان و دانشجویان احساس کنند که می توانند سهمی در این اتفاق داشته باشند.
داور نهایی بخش کاریکاتور اظهار کرد: جشنواره ‘سیمرغ’ در سطح بین الملل برگزار می شود که باید علاوه بر ارتباط با علاقه مندان در سراسر دنیا از آنها بخواهیم با نگاه متفاوت فرهنگی، نقطه نظرات شان را در قالب آثار به ما منتقل کنند.
وی ادامه داد:همچنین با دعوت بزرگان بخش کاریکاتور در سراسر دنیا می توان آموزش های جامع تری را به دانشجویان داد و هم تبلیغی شود برای اینکه دیگر کشورها حضور در جشنواره سیمرغ را در اولویت فعالیت های بین المللی خود قرار دهند.
ترابی با بیان اینکه حضور دبیرخانه دایمی به موفقیت جشنواره کمک می کند،گفت: حضور دبیرخانه دایمی به جشنواره کمک می کند تا هر سال رشد و کیفیت را در برگزاری و جذب آثار شاهد باشیم و بهتر است که در طول سال کارگاه های آموزشی برگزار شود تا دانشجویان علاقه مند بتوانند در سطح حرفه ای تر رقابت کنند.
نهمین جشنواره بین المللی ‘ سیمرغ از ۱۳ تا ۲۰ اردیبهشت ماه در پردیس تئاتر تهران برگزار می شود.
انتهای پیام /

chatنظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اپلیکیشن کبریت کم خطر