menu
shuffle search add person
انصراف
cancel

شیرین طنز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

پیشنهاد
شگفت انگیز

بزن بریم

بیخیال

کتاب نجیب

معرفی کتاب طنز دفاع مقدس نجیب اثر محمدجواد جزینی

اگر خیلی اهل کتاب خواندن نیستید یا اهلش هستید و حوصله مطالعه کتاب‌های حجیم را ندارید؛ همچنین اگر دوست دارید فرزند نوجوانتان هم با کتاب، سفری به خاطرات و اتفاقات تلخ و شیرین دوران هشت‌ساله جنگ تحمیلی داشته باشد، بهترین انتخاب برایتان «نجیب» است؛ کتابی خواندنی و کوتاه که حجم بسیار کمی هم دارد. این کتاب ۴۰ صفحه‌ای قابلیت جذب مخاطب از هر طیف و سنی را دارد. روایت‌های این کتاب ساده و صمیمی است. در ۷ داستان کوتاهی که بیان می‌کند از هرچیزی حرف می‌زند و فقط میدان جنگ را روایت نمی‌کند. گاه به سنگر عراقی‌ها می‌رود و گاه سری به پادگان محل اسکان رزمندگان ایرانی می‌زند و از شوخی‌ها، خنده‌ها و شطینت‌های آنها سخن می‌گوید. البته داستان‌ها هم صرفاً زاده تخیل نویسنده نیستند، بلکه خاطراتی هستند که جواد جزینی آنها را تبدیل به داستان کرده است. کلیت اثر در معرفی فضای جبهه‌ها به همه نسل‌ها مثمر ثمر است و چه بسا بعضی از روایت‌ها برای گروه سنی نوجوانان از جذابیت‌های بیش‌تری برخوردار است. همچنین حجم کم کتاب می‌تواند برای جذب این گروه سنی موثر واقع شود و در افزایش علاقه مخاطبان کودک و نوجوان برای مطالعه اثر و همچنین مطالعه دیگر آثار حوزه دفاع مقدس تاثیری مثبت بگذارد.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از سوره مهر،  محمدجواد جزینی سال ۱۳۴۴ در درچه اصفهان به دنیا آمد. مدرک فوق دیپلم روانشناسی با گرایش تربیتی را از دانشگاه شهید بهشتی گرفت و در رشته ادبیات فارسی تا مقطع کارشناسی تحصیل کرد. او «نویسندگی داستان کوتاه» را به شکل غیرحضوری در دانشگاه ics آمریکا گذرانده و طراح استاندارد مهارتی داستان‌نویسی و مدیر نخستین هنرستان داستان‌نویسی ایران است. بسیاری از قصه‌نویسان دهه ۶۰ نام او را با پیک قصه‌نویسی حوزه‌هنری شنیده‌اند.

یاسر حمزه‌لوی (منتقد): نامگذاری کتاب‌هایی مانند «نجیب» با عناوین کتاب‌های جیبی، کتاب‌های همراه و یا هر نام دیگر مبین ویژگی‌های این آثار است که باید به مزیت‌هایی از قبیل سرعت در خواندن اثر به دلیل مختصر بودن و نیز توانایی مطالعه آن در هر موقعیتی اشاره کرد که این ویژگی‌ها در دنیای امروز نشانه مثبتی به شمار می‌آید. نجیب از این دست آثار است که می‌تواند با توجه به حجم کم، مورد استفاده و توجه قرار گیرد.
«نجیب» دارای نکات مثبتی است که وام گرفته از موضوع انتخابی خود است. فرض در نظر گرفتن مخاطب کودک و نوجوان برای آن، کوتاه بودن اثر و … می‌تواند مبین این باشد که مجموعه در جای خود دارای کارکرد مناسبی است؛ البته نباید از نظر دور داشت که یک کتاب هرقدر هم خوب باشد، باید با توجه به نیازهای جامعه هدف نوشته شود و در این زمینه نجیب می‌تواند جامعه هدف مناسبی برای خود دست و پا کند.
از کتاب:بچه‌ها هیچکدام از بودن او راضی نیستند. یا اللهی گفت و پتوی جلوی در را کنار زد و آمد تو. ساک کوچکی روی دوشش بود. سلام و احوالپرسی کرد و بعد بدون مقدمه گفت: «اگر برادرها اجازه بدن، من هم توی این اتاق باشم. اتاق‌های دیگه جا نداره…»
علی‌رضا برای اینکه دست به سرش کرده باشد، گفت: «ما پتوی اضافه نداریم.» اما او فقط لبخند زد و بعد گفت: «عیبی نداره، توی جمع گرم شما احتیاجی به پتو نیست.»صفحه ۱۱

محمدجواد جزینی کتاب نجیب را بهمن ۱۳۹۰ در ۳۶ صفحه توسط انتشارات سوره مهر منتشر کرده است.

از همین قلم: هوتک (سوره مهر) بچه ‏های مسجد (جلد ۴۲) (سوره مهر) کسی برای قاطر مرده گریه نمی‌کند (ققنوس) آشنایی با گونه‌های داستان رئالیسم جادویی (نیلوفرسپید) تابستان پرماجرا (مدرسه) الفبای داستان‌نویسی (هزاره ققنوس) آب، باد، آتش (امیرکبیر) خرم، خونین، جاودانه (امیرکبیر).

chatنظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اپلیکیشن کبریت کم خطر