menu
shuffle search add person
انصراف
cancel

شیرین طنز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

پیشنهاد
شگفت انگیز

بزن بریم

بیخیال

مسعود ضیایی : کاریکاتور؛ یادآور نکاتِ فراموش شده زندگی انسان هاست

مسعود ضیایی؛ کاریکاتوریست معتقد است هنرمند با کشیدن کارتون های مختلف نکاتی از زندگی را که در روزمرگی به دست فراموشی سپرده شده به انسان یادآوری می کند.
به گزارش شیرین طنز، به نقل از روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری؛ این هنرمند کشورمان با بیان اینکه هنر ارتباطی گسترده با زندگی افراد دارد؛ بیان کرد: «از انداختن و چیدمان یک سفره غذا در خانه به هنر ربط دارد تا انتخاب یک نوع پوشش روزانه و به نظرم هنر تنها در کاریکاتور، عکاسی و نقاشی و … خلاصه نمی شود؛ بلکه نگاه زیباشناسانه مردم حتی در نوع گفتار و ادبیات شان هم نوعی هنر است. هنر وابسته به ذات انسان است و تنها مخصوص هنرهای هفتگانه نیست.»
ضیایی در زمینه سفارش پذیر بودن برخی از رشته های هنری؛ اظهار داشت: «شاید در زمینه نقاشی هنرمند بیشتر به خلق اثر شخصی بپردازد اما در کاریکاتور نکته مهم در نظر گرفتن مخاطب است. زیرا کاریکاتور قرار است پیامی را منتقل کند.»
او درباره مهمترین وظیفه کاریکاتوریست توضیح داد: «می توان گفت که یک کاریکاتوریست وظیفه دارد از نظر آگاهی و احساسی مخاطب را ارتقا دهد و هنرمند نکاتی را که ممکن است در روزمرگی زندگی فراموش کرده باشد به او یادآوری کند و تلنگری بزند که از این نظر از کاریکاتور در فرهنگ سازی در حوزه های مختلفی استفاده می کنند.»

این هنرمند پیرامون ویژگی یک اثر که با اقبال مخاطب روبرو می شود، بیان داشت: «اثر باید در سطح فهم مخاطب باشد تا ارتباط بهتری برقرار کرده و هنرمند کارهایش مورد اقبال قرار بگیرد. یعنی اگر اثری از سطح فهم مخاطب بالاتر باشد درکش نمی کند و اگر پایین تر از این سطح باشد توجه نمی کنند.»

ضیایی با اشاره به اینکه قبل از توسعه تکنولوژی مخاطب برای نشر اثرش نیاز به یک بستر حمایت کننده داشت؛ افزود: «مثلا در زمینه کاریکاتور هنرمند می بایست مجله، روزنامه و … را به عنوان بستری برای نشر آثارش پیدا می کرد تا اثرش دیده شود. اما امروز یک هنرمند می تواند به راحتی از صفحات شخصی خود در شبکه های مجازی بهره ببرد و اثرش را به نقد و بررسی و نمایش بگذارد. در حقیقت مخاطبان فضای مجازی گاهی از تیراژ یک روزنامه هم بیشتر هستند و این گونه همین صفحات اجتماعی هر یک به یک رسانه تبدیل می شوند. بنابراین تکنولوژی ایجاد ارتباط سهل تری را بین هنرمند و مخاطبانش برقرار می کند که می تواند برای یک هنرمند بسیار مهم باشد.»
گفتنی است مسعود ضیایی زردخشویی تاکنون بیش از ۱۳۲جایزه ملی و بین المللی از جشنواره های داخل و خارج از کشور کسب کرده است . او نزدیک به چهل داوری جشنواره های کارتون را بر عهده داشته. همچنین چهار مجموعه کتاب به چاپ رسانده است؛ مجموعه کارت هایی بنام «وقتی انسان فکر می کند خداوند می خندد؛ ۱۳۸۰ »٬ «کاریکاتورهایی برای هیچکس؛ ۱۳۸۲» ، «ماه نگران زمین است؛ ۱۳۸۹ »و «وقتی ماهی ها حرف می زنند در سال ۱۳۹۱ » چهار مجموعه آثار چاپ شده در زمینه کاریکاتور وی هستند. ضیایی همچنین موفق به کسب درجه هنری سه معادل لیسانس در رشته کاریکاتور از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است .

chatنظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اپلیکیشن کبریت کم خطر