menu
shuffle search add person
انصراف
cancel

شیرین طنز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

پیشنهاد
شگفت انگیز

بزن بریم

بیخیال

گزارش بررسی کتاب «طنزسرایان ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی»

تازه‌ترین نشست دگرخند با موضوع معرفی و بررسی مجموعه دو جلدی «طنزسرایان ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی» در حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری، صد و نوزدهمین نشست دگرخند با موضوع معرفی و بررسی مجموعه دو جلدی «طنزسرایان ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی» با حضور نویسنده اثر، محمدباقر نجف‌زاده و منتقدان و نویسندگان کشور همچون محمدرضا اصلانی و ابوالقاسم صادقی، بعدازظهر دوشنبه ۱۶ بهمن‌ماه در حوزه هنری برگزار شد.

محمدرضا اصلانی، استاد دانشگاه، در این نشست با اشاره به گزیده‌نویسی در ادبیات، اظهار کرد: ۲۰ سال پیش در خدمت مرحوم هوشنگ گلشیری بودم و با ایشان دردل کردم که عده‌ای پیدا شده‌اند که محلی از اعراب در ادبیات ندارند و آثار دیگران را کنار هم می‌گذارند و با انتشار چنین مجموعه‌هایی سعی در مطرح کردن خود دارند و گلشیری نیز چنین مسئله‌ای را تایید کرد.

وی ادامه داد: البته منظورم از بیان این خاطره، رد کتاب «طنزسرایان ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی» نیست؛ بلکه قصد دارم این نکته را یادآور شوم که نگارش گلچین‌های ادبی یا آنتولوژی مهارتی است که از دست هر کسی ساخته نیست.

‌ اصلانی همچنین گفت: «میر هوارد آبرامز» نویسنده، منتقد و مدرس، کتاب «نورتون» جامع‌ترین کتاب در زمینه تاریخ ادبیات انگلیسی و از منابع مهم رشته‌های دانشگاهی را به نگارش درآورده است. آبرامز در مقدمه این کتاب بحثی درباره کتاب‌های آنتولوژی داشته است. وی تعریفی که از این کتاب‌ها آورده این است که برای دوره‌های آموزشی ضروری است و دانشجویان را با آثار ممتاز ناموازی و متنوع ادبیات آشنا می‌کند.

وی در نقد کتاب «طنزسرایان ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی» نیز اظهار کرد: ایشان در نگارش این اثر باید به تحولات سیاسی، اجتماعی و … توجه بیشتری می‌کرد. انقلاب مشروطه، ملی شدن صنعت نفت، جنبش‌های چریکی و بسیاری وقایع دیگر وجود داشته که در روند شکل‌گیری و محتوای طنزهای ارائه شده در نشریات و کتب و اشعار تاثیرگذار بوده است. این ها مسائل مهمی هستند که در برهه زمانی ۷۲‌ساله اتفاق افتاده است.

در بیوگرافی چهره‌ها باید گرایش‌های سیاسی افراد هم عنوان می‌شد. تحول در مضامین و قالب‌های شعری که در این دوره ۷۲ ساله رخ داد نیز از نکاتی است که در اثر باید لحاظ می‌شد.

شیرین نجف‌زاده بارفروش، نویسنده کتاب «طنزسرایان ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی»، نیز با بیان بخش‌هایی از زندگی‌نامه و خاطرات خود، اظهار کرد: این اثر را در دهه ۶۰ نوشته‌ام و به‌تازگی در دیداری که با آقای رفائی رئیس حوزه هنری خراسان رضوی داشتم، از ایشان خواستم اگر می‌خواهند کاری برای طنز کشور انجام دهند، این کتاب را بازنشر کنند و ایشان هم بعد از مطالعه اثر، کتاب را بار دیگر به چاپ رساندند و البته این بار این اثر به شکل موجزتر در ۲ جلد منتشر شد.

وی همچنین گفت: به خاطر نگارش کتاب «طنزسرایان ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی»، دو سال و نیم به زندان ساواک رفتم و در آن دوران حجت‌الاسلام زم مرا از زندان بیرون آورد.

ابوالقاسم صادقی، نویسنده پیش‌کسوت طنز کشور و نویسنده برنامه‌های رادیویی، نیز در سخنان کوتاهی درباره کتاب گفت: در این اثر، برخی شاعرانی که طنزپرداز نیستند، به عنوان طنزپرداز معرفی شده‌اند. در حالی که این شخصیت‌ها تنها آثاری با رگه‌های طنز را در کارنامه خود دارند.

از حاشیه‌های قابل توجه این مراسم، بیان خاطرات شیرین نجف‌زاده بارفروش، از زندگی در خانه پدری، ازدواج و مراودات طنزمیزش با نویسندگان و شاعران کشور بود.

همچنین در این نشست، مسابقه‌ای به ابتکار مهدی فرج‌الهی مسئول و مجری نشست‌های دگرخند برگزار شد و در پایان، به برندگان مسابقه ادبی، مجموعه دو جلدی «طنزسرایان ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی» اهدا شد.

chatنظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اپلیکیشن کبریت کم خطر