menu
shuffle search add person
انصراف
cancel

شیرین طنز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

پیشنهاد
شگفت انگیز

بزن بریم

بیخیال

باقر صحرا رودی درگذشت

باقر صحرارودی که به مدت دو سال پس از سکته مغزی در بستر بیماری بود، هشتم تیر ماه به دیار باقی شتافت.

باقر صحرا رودی

به گزارش شیرین طنز، به نقل از بولتن نیوز، صحرارودی متولد خرداد سال ۱۳۲۱ بود. او تحصیلات خود را در دانشکده ادبیات فسا و شیراز و دانشکده ادبیات و دانشکده هنرهای زیبای تهران به انجام رسانید. وی از سال ۱۳۳۴ فعالیت هنری خود را آغاز کرد و از آن هنگام در حرفه هنری خود که بخش اعظم آن شامل کارهای تلویزیونی بود در مقام بازیگر، تهیه‌کننده، نویسنده و کارگردان فعالیت کرد. نخستین حضور او در سینما نیز در نقش معلم صمد بود.

باقر صحرا رودی

وی در سریال‌هایی چون :

  • «روزهای زندگی» (سیروس مقدم)
  • «کوچه اقاقیا»( رضا عطاران)

ایفای نقش کرده است و آخرین کار تلویزیونی او نیز در سال ۹۱ و بازی در یک فیلم تلویزیونی با عنوان «پناه برخدا» بوده است. صحرا رودی همچنین در آثار سینمایی نظیر :

  • «جیب‌برها به بهشت نمی‌روند»

  • «سگ‌کشی»

  • «ازدواج به سبک ایرانی »

  • «ملک سلیمان » و …

بازی کرده است.

پیکر این هنرمند فقید سه شنبه – ۱۰ تیر ماه – ساعت ۹ صبح از محل خانه سینما واقع در خیابان بهار جنوبی، کوچه سمنان تشییع می‌شود و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) آرام می‌گیرد.

صحبت های بهروز غریب پور دربارۀ فعالیت های تئاتری صحرارودی

این کارگردان تئاتر در گفت‌و‌گویی، یادآور شد: باقر صحرارودی در نمایش «بینوایان» نقش «تناردیه» را بازی می‌کرد که دارای ابعاد پیچیده‌ای بود اما او با تمام مهارت و توانایی‌اش این نقش را مطابق تصویر ذهنی من اجرا کرد که یکی از نقش‌های ماندگار تئاتر ما شد.

غریب‌پور با اشاره به حضور پررنگ صحرارودی در آثار تصویری اضافه کرد: البته باقر صحرارودی کمتر در تئاتر حضور داشت. من فقط در یک کار صحنه‌ای و یک تله‌تئاتر با او همکاری داشتم اما او استعداد فوق‌العاده‌ای در ایفای نقش‌های کمیک داشت. این هنرمند تئاتر، صحرارودی را فردی بسیار اهل مطالعه و شعر توصیف کرد و افزود: او به‌ویژه علاقه زیادی به مضامین عرفانی داشت و هرچند شرایط زندگی‌اش باعث شد گاهی به سمت کارهای سطحی گرایش پیدا کند اما آدمی عمیق بود.

کارگردان «کلبه عم تم» اضافه کرد: در پروسه تمرین و اجرای «بینوایان»، گفت‌و‌گوهای زیادی با او داشتیم و او خاطراتی را از دوران دشوار کودکی‌اش برایم تعریف می‌کرد که چگونه با وجود شرایطی بسیار دشوار و فقر زیاد، برای مطالعه و خواندن رمان وقت می‌گذاشته است.

بهروز غریب‌پور در پایان، یاد صحرارودی را گرامی داشت و گفت: فرد خودساخته‌ای بود و در زندگی‌اش سختی‌های زیادی کشید اما اگر نقشی جدی به او محول می‌شد، در ایفای آن بسیار تلاش می‌کرد. باقر صحرارودی شامگاه ۸ تیر ماه از دنیا رفت.

فیلم‌شناسی
سینما

گیرنده (۱۳۹۰)
کلانتری غیرانتفاعی (۱۳۸۷)
ملک سلیمان (۱۳۸۷)
ازدواج به سبک ایرانی (۱۳۸۳)
صنوبر (۱۳۸۰)
سگ‌کشی (۱۳۷۹)
شهر زنان (۱۳۷۷)
تابلویی برای عشق (۱۳۷۶)
عاشق فقیر (۱۳۷۴)
کودکانی از آب و گل (۱۳۷۲)
آبادانی‌ها (۱۳۷۱)
عیالوار (۱۳۷۱)
آقای بخشدار (۱۳۷۰)
جیب‌برها به بهشت نمی‌روند (۱۳۷۰)
دندان طلا (۱۳۷۰)
مسافران (۱۳۷۰)
در آرزوی ازدواج (۱۳۶۹)
زنبورک (۱۳۵۴)
اسرار گنج دره جنی (۱۳۵۳)
صمد آرتیست می‌شود (۱۳۵۳)
صمد به مدرسه می‌رود (۱۳۵۲)
خواستگار (۱۳۵۱)
ستارخان (۱۳۵۱)
صادق کرده (۱۳۵۱)
صمد و سامی، لیلا و لیلی (۱۳۵۱)
صمد و قالیچه حضرت سلیمان (۱۳۵۰)

تلویزیون

سال نام سمت کارگردان توضیحات
۱۳۹۱ تله‌فیلم «پناه بر خدا» بازیگر حسین عامری صدا و سیمای مرکز سمنان
۱۳۹۰-۱۳۹۱ تله‌فیلم «نقش لیلی» بازیگر خسرو معصومی
۱۳۹۰ سیر و سرکه بازیگر غلامرضا رمضانی شبکه ۲
۱۳۸۹ راه در رو بازیگر سعید آقاخانی در نوروز ۱۳۹۰ از شبکه ۳ پخش شد.
۱۳۸۹ بچه‌های بهشت بازیگر خسرو معصومی
۱۳۸۷ چهارسوق خاطره بازیگر خسرو معصومی
۱۳۸۶ ترش و شیرین بازیگر رضا عطاران در نقش «آقای کتابی»
در نوروز ۱۳۸۶ از شبکه ۳ پخش شد.
۱۳۸۳ ماجرای تقی‌جان بازیگر مرضیه محبوب یک مجموعهٔ عروسکی که از برنامه کودک و نوجوان شبکه ۲
پخش شد.
۱۳۸۲ کوچهٔ اقاقیا بازیگر رضا عطاران در نقش «میکائیل»
۱۳۸۰ چراغ‌های خاموش بازیگر کاظم بلوچی در ماه رمضان ۱۳۸۰ از برنامه کودک و نوجوان شبکه ۱ پخش
شد.
۱۳۷۴-۱۳۸۰ خورشید شب بازیگر فریبرز صالح
سیروس مقدم
شبکه ۲
؟ داروخانه پرماجرا بازیگر رسول نجفیان اواخر دهه هفتاد پخش می‌شد.
۱۳۷۸ دردسر بزرگ بازیگر علی عبدالعلی‌زاده در نوروز ۱۳۷۹ از شبکه ۲ پخش شد.
۱۳۷۷-۱۳۷۸ روزهای زندگی بازیگر سیروس مقدم
۱۳۷۶ دل‌های شاد بازیگر حمید قدکچیان
۱۳۷۶ چشم گربه‌ای بازیگر مسعود رشیدی شبکه ۱
۱۳۷۶ تاجر ونیزی بازیگر تاجبخش فنائیان شبکه ۲
کارگردان تلویزیونی: «حسین فردرو»
۱۳۷۵-۱۳۷۶ تهران ۱۱- ۵۹۵ ج ۴۸ بازیگر مرضیه برومند بازی در اپیزود «جمعه»
۱۳۷۵ ضیافت بازیگر حسین فرخی شبکه ۱
۱۳۷۴ پردهٔ عجایب بازیگر داریوش مؤدبیان شبکه ۲
۱۳۷۴ بی‌بی‌یون بازیگر حسین پناهی
۱۳۷۲ یک حرف از هزاران بازیگر جهانگیر صمیمی‌فرد شبکه ۱
کارگردان تلویزیونی: «هرمز ناظم‌پور»
۱۳۷۰ قصه‌های زندگی بازیگر رضا کرم‌رضایی
۱۳۷۰ امام علی بازیگر داود میرباقری در نقش «کعب‌الاحبار»
۱۳۶۴-۱۳۶۵ سایهٔ همسایه بازیگر اسماعیل خلج در نقش «اوستا صفر»
نویسنده: «محمود استادمحمد»
۱۳۶۶ گلدان‌ها و آفتاب بازیگر حسین پناهی بازی در اپیزود «فرقون»
کارگردان تلویزیونی: «شیرین جاهد»
۱۳۶۶ تله‌تئاتر «ماجرای رونالد و مادرش» بازیگر حسین پناهی
۱۳۵۶ دمی با ملا و عبید بازیگر سعید نادری در نوروز سال ۱۳۵۷ پخش شد.

ویکی پدیا

***

پیکر باقر صحرارودی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون سه شنبه ۱۰ تیر از روبروی خانه سینما به سمت بهشت زهرا تشییع شد. در مراسم تشییع این هنرمند جمعی از هنرمندان سینما و تلویزیون حضور داشتند که از میان آنها می توان به امین تارخ، حسین محجوب، مهدی میامی، داریوش مودبیان، آتش تقی پور، جلیل فرجاد، گیتی معینی، رضا ناجی، محمود جعفری و …. اشاره کرد.

امین تارخ رئیس انجمن بازیگران سینمای ایران در ابتدای این مراسم با تسلیت به خانواده این مرحوم گفت: هر روز از این غافله عمر هنرمندی رخت برمی‌بندد. احساس من این است که با رفتن هر کدام از این عزیزان بخشی از وجود ما هم می رود و ما را به مرگ نزدیک تر می‌کند. وی ادامه داد: من برای درگذشت آقای صحرارودی بسیار متاسفم. آقای صحرارودی از موقعیت بسیار درست و محبوبی برخوردار بود. وی هرگز روز بیکاری و دوران فترت نداشت و همیشه مشغول کار و فعالیت بود و من از اتفاقی که افتاده بسیار متاسفم اما تقدیر اینچنین رخ داده است.

تارخ با اشاره به وضعیت بیماری صحرارودی عنوان کرد: من حداقل خوشحالم که حدود سه ماه پیش بر حسب وظیفه توانستیم تسهیلاتی را هرچند در توان کممان در انجمن بازیگران برای وی فراهم کنیم. این بازیگر سیمای ایران در پایان گفت: من به خانواده‌اش که دوران بسیار سختی را گذراندند تسلیت می گویم، دورانی که در آن نه هر روز بلکه هر لحظه مجبور بودند از این هنرمند پرستاری کنند، یک پرستاری دایم، بسیار سخت و طاقت فرسا. در ادامه مهدی میامی با بیان این که از این واقعه شوکه است پیام محمد اسکندری دوست دیرینه باقر صحرارودی را خواند.

همچنین داریوش مودبیان بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون دیگر هنرمندی بود که با عرض تسلیت به خانواده باقر صحرارودی چند کلامی صحبت کرد و گفت: باور دارم و باور کنید که باقر صحرارودی آدم بی ریایی بود. وی پاک و زلال بود و همیشه خنده بر لب داشت، شیرین کام بود، طنز را خوب می فهمید و در بهترین شکل فاخرترین رفتار را همیشه و در همه حال از خود نشان می داد. صحرارودی همه جا و در همه حال به خوش کردن حال دیگران دل خوش می کرد و الان اگرچه از میان ما رفته اما با آن چشمان تیز و نافذش همواره به ما لبخند می زند.

وی ادامه داد: باقر صحرارودی غم ما را نمی خواهد و نمی پسندد چراکه همیشه غمخوار ما بوده است. او همیشه بی ادعا بود، هیچگاه اهل گله و گله‌گذاری نبود گرچه بر او جفای زیادی رفت. مودبیان در پایان گفت: من از خویش شرمسارم که قدر وی را به خوبی نشناختم اما می دانم که صحرارودی من و شما را نیز به بزرگی که داشت خواهد بخشید و اکنون تنها از ما می خواهد که قدر یکدیگر را بدانیم. او همیشه این بیت حافظ را زمزمه می کرد: «بیا تا قدر یکدیگر بدانیم/که تا ناگه ز یکدیگر نمانیم».

محمود جعفری دیگر بازیگری بود که از باقر صحرارودی سخن گفت و بیان کرد: من باقر صحرارودی را بسیار دوست داشتم. باقر صحرارودی بسیار پاک بود، هرگاه دل من می گرفت نزد او می رفتم زیرا سرشار از محبت بود و ما جای خالی او را همیشه خواهیم داشت. بازیگر مجموعه تلویزیونی «پدرسالار» با اشاره به دوران بیماری این هنرمند عنوان کرد: علت مریضی باقر صحرارودی بیکاری و تنهایی اش بود، چند وقت پیش به چند کارگردان زنگ زد تا کاری کند، علیرغم این که به گفته همسرش مساله مالی در میان نبوده است بلکه واقعا تنها بود چون هنرمند مثل ماهی در آب است زمانی که ماهی را از آب بیرون بکشید خواهد مرد.

در ادامه جلیل فرجاد بازیگر تلویزیون با بیان این که نمی دانم آیا باید تسلیت گفت یا خیر، عنوان کرد: وقتی به خانه سینما آمدم لبخند باقر صحرارودی را در تابلوی عکس وی دیدیم، باقر صحرارودی انسان با معرفتی بود و زبان بذله گو و در عین حال انتقاد آمیزی داشت. بازیگر مجموعه تلویزیونی «فاخته» ادامه داد: به خاطر همین زبان انتقادآمیزش بود که سالها در جایی که کار می کرد و نامش را نمی برم گرفتار بود. من از سال ۵۲ باقر صحرارودی را می شناخم او هیچوقت غم و غصه خود را بروز نمی داد اما زبان طنز و انتقادآمیزش گاهی کار دستش می داد.

این بازیگر در پایان گفت: با این حال خدا را شکر می کنم که حق به حقدار رسید و هیچگاه او را اذیت نکردند. صحرارودی همیشه دست بازیگران مبتدی را می گرفت و آنها را کمک می کرد و من حال نمی توانم باور کنم که باقر عزیز هم اکنون از میان ما رفته چون دارم لبخندش را می بینم. در پایان این مراسم فرزند باقر صحرارودی از پدر خود گفت و بیان کرد: پدرم همیشه مطالعه می کرد، حافظ می خواند و همیشه یک فلاکس چای داشت. او علیرغم این که فشار مالی داشت اما هرگاه کارگردانی با او تماس می گرفت تک تک آثار را بررسی می کرد. پدرم همیشه معتقد بود که هنرمند باید هنرمند باشد نه این که در بند هنر باشد اما من متاسفم که با این که پسرش بودم اما هیچگاه او را درک نکردم.

این مراسم با مداحی حامد خمسه ادامه یافت و در پایان هم مردم و هنرمندان با ذکر لا اله الا الله پیکر این هنرمند را به سمت بهشت زهرا(س) بدرقه کردند. پنجشنبه ۱۲ تیرماه از ساعت ۱۴ الی ۱۵:۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب مراسمی برای یادبود این هنرمند برگزار می‌شود.

مهر

chatنظرات شما

۳ دیدگاه

  1. صمد آقا:

    در گذشت ایشان را به تمامی هنرمندان تسلیت می گویم .
    بازیهای ایشان هرگز از یادم نمیرود.

    • مدیر در پاسخ به صمد آقا:

      سلام،
      من هم به نوبه ی خود درگذشت ایشان را تسلیت عرض نموده و برای آن مرحوم، آرزوی مغفرت می نمایم.

  2. خدادادآدینه:

    روحش شاد و یادش گرامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اپلیکیشن کبریت کم خطر